У мене вже є чудова француженка роботи Еміля ДарлмА від Норев.
Але то родстер. А тепер трапилася мені купешка Peugeot 302 Spécial Sport Coupe Darl'mat-Pourtout.
Отже, коротко.
Peugeot 302, випущений у 1935 році, був більш короткою версією 402-ї моделі і мав менший робочий об'єм двигуна - 1,8 л проти 2-х літрів у 402-ї. Природно, що шасі моделі 302 було легше, ніж модель 402. Потужність 2-хлітрового двигуна з двома карбюраторами була 70 к.с., а у двигуна 1,8 л - 43 к.с. Еміль Дарлма (про ньог я писав раніше) використав як базу шасі 302-ї моделі, але з двигуном від 402-ї. Задню вісь також було взято від 402-ї моделі. Передню підвіску зробили незалежною. Але головне - це екстер'єр. Автомобіль оснащений кузовом Pourtout, знову ж таки розробленим Жоржем Полєном. Елегантний, спортивний, низький і широкий, він вражав усіх. Обтічний кузов з алюмінію був спроектований з використанням аеродинамічної труби. Стиль арт-деко навіяв Емілю каскадну лінію круглих декоративних елементів на боках капота, а Жорж Полєн додав особливість у вигляді тримача заднього номерного знака у формі трикутника (романтики пишуть - у формі серця). Автомобіль привернув значну увагу публіки на автосалоні 1936 року, де його вперше представили.
Ця комбінація отримала назву Peugeot 302 Darl'mat Spécial Sport. Машини випускалися у версіях купе та родстер.
Зараз я представлятиму купе.
У 1937 році компанія Еміля Дарлма випустила 37 автомобілів (символічно?).
А у 1938 році автомобіль став називатися 402 Darl'Mat.
Він більше не використовував шасі 302, а базувався на шасі Peugeot 302 Légère, яке команда вибрала для перегонів сезону 1938 року.
Того ж року до Еміля Дарлма почали масово надходити замовлення і з конвеєра зійшло 68 автомобілів. Автомобіль був доступний у кузовах купе, кабріолет і родстер. Навіть була доступна як опція автоматична коробка передач Cotal.
Але Друга світова війна поклала край виробництву Darl'mat-Peugeot.
Більше інформації знайдете за посиланням вище.
Модель - творіння Norev (арт. 473203). Коли випущена не знаю, відслідкувати це у Норева нереально. Судячи по номеру артикула, років 10 тому, або більше.
З доробками виглядає не бідно. Основні допрацювання: грати радіатора, оптика, двірники, диски коліс, молдинги, хром.