Ми далі в Британії, але трошки змінимо тему
Представляю до вашої уваги пожежку Dennis Light Four 1938 виготовлення Yat Ming
Хоч я і не фанат пожехних авто, але для мене цей автомобіль є цікавий тим, що виготовлявся він у місті де я живу.
Англійська фірма почала свою історію як DENNIS BROTHERS Ltd, компанія була заснована в 1895 році братами Джоном та Раимондон Денніс, котрі виготовляли і продавали велосипеди в місті Guildford графства Surrey. В 1899 році було виготовлено перший транспортний засіб - це була триколка з двигуном De Dion ,вона була показана на національній виставці, але в продаж не пішла. В 1901 році зявився перший автомобіль Dennis оснащенний мотором у 8 кінських сил De Dion, деякі з цих авто мали двигуни французької фірми Aster в конфігурації : один, два або чотири циліндри. В цей же час було збудовано першу спеціалізовану фабрику Rodboro Buildings по виготовленню автотрнспорта в центрі Guildford. Будинок існує і до сьогодні, правда в ньому тепер музична академія. Послідуючі моделі авто мали сильніші двигуни 35 кс з 1906 року. Широке застосування автомобіля для комерційних цілей привела во виходу першого автобуса в 1903 році, а потім і пожежного автомобіля в 1908 році. На той момент була збудовано нову фабрику на околицях міста.
Всю історію існування фірма DENNIS була основним провідним виробником спеціалізованих автомобілей в Англії.
Фірма існує і зараз, тільки в кінксі ХХ століття вона розділилась на три фірми:
DENNIS Fire - виробництво пожежних машин
DENNIS Bus - виробництво спеціалізованих шассі для автобусів (надалі в Guildford )
DENNIS Eagle - виробництво спеціалізованої муніципальної техніки